„Žene u biznisu – žene poduzetnice i menadžeri“ projekt je koji Poslovne novine ostvaruju u suradnji s Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta u okviru kojeg će biti dodijeljena posebna priznanja uspješnim poduzetnicama i menadžericama. Dodjela priznanja dio je projekta „100 najvećih kompanija u Bosni i Hercegovini“.

Projekt Poslovnih novina „100 najvećih kompanija u Bosni i Hercegovini“ sastoji se od rang liste velikih, srednjih i malih kompanija u BiH kroz četiri kategorije, koja je objavljena u posebnom izdanju Poslovnih novina. Drugi dio projekta je svečanost dodjele priznanja zaslužnim kompanijama koja će se ove godine održati u četvrtak, 26.06.2014. u novom kongresnom centru na Ilidži – Congress&Event Center Terme. Svečanosti će prisustvovati najznačajniji privrednici i predstavnici nadležnih državnih institucija, kao i diplomatski kor.

Ovaj projekt promovira kvalitetne i uspješne bh. proizvođače i poduzetnike i pokazuje da, unatoč trenutnoj situaciji, Bosna i Hercegovina ima sposobne biznismene i uspješne kompanije koje zaslužuju priznanja za svoj rad. Također, projekt za cilj ima i plasiranje informacije o kvaliteti domaćih proizvođača u što širim razmjerima.

100 najvećih u Bosni i Hercegovini jedini je projekt ove vrste na nivou države koji ima kredibilitet i prihvaćen je od privrednika s prostora cijele BiH.