Sastanak neformalne ženske romske mreže „Uspjeh“ održan je 01-02.02.2013 godine u Hotelu Grand, Sarajevo. Tema sastanka je priprema za Mjesec ženskog romskog aktivizma koji će trajati od 08. marta do 08. aprila 2013. godine.

 Na sastanku su usaglašena zaduženja članovima/cama u vezi izrade i preuzimanju promotivog materijala koji će biti izrađeni za ovaj događaj.

Mjesec ženskog romskog aktivizma pod nazivom „Jednakost za sve“, se implementira u sklopu projekta Udruženja žena Romkinja „Bolja budućnost“ Tuzla a pod nazivom “Aktivna inkluzija Romkinja BiH u javni život i donošenje odluka“ čija je svrha osnaživanje žena sa akcentom na Romkinje i razvoj njihovih vještina da bi mogle ravnopravno učestvovati u političkom i javnom životu kao ravnopravne građanke ovog društva.

 Svim prisutnima se obratio predstavnik Agencije za ravnopravnost spolova BiH koji je pozdravio rad Ženske romske mreže BiH. Projekat  “Aktivna inkluzija Romkinja BiH u javni život i donošenje odluka“ je finansijski podržan iz sredstava FIGAP programa a Agencije za ravnopravnost spolova BiH je opredjeljenja da Mreži i ubuduće pruža podršku.

 Ženska romska mreža je osnovana 13. juna 2013. godine kao nevladina Udruženje- Savez udruženja ženska romska mreža “Uspjeh” a čine je

1. UŽR “Bolja budućnost”  Tuzla

2. ORIV “Budi mi prijatelj” Visoko

3. UR “Romska suza” Srebrenica

4. CZR “Nada” Kakanj

5. CZR “Palma” Vitez

6. CZR “Utjeha” Zenica

7. UR “Romani ćej”, Romska djevojka Prnjavor

8. CZM “Narcis” Doni Vakuf

9. UG “Mladi Romi” Vitez

10. UG “Romkinja” Bijeljina

 Više o Ženskoj romskoj mreži i aktivnosti Mreže se može pronaći na stranici http://bolja-buducnost.com.ba .