U danima kada se mnogo govori o rodnoj ravnopravnosti, u javnosti najviše odjekuje poruka Edina Džeke i njegove supruge Amre! Čuveni bračni par slikao se u majici “Stop nasilju nad ženama”, što je slogan projekta koji je kompanija Mozzart pokrenula u saradnji sa Gender Centrom Federacije BiH i Agencijom za ravnopravnost polova BiH.

Akcija se sprovodi kroz kontinuirane donacije i posjete sigurnim kućama, a još važnije je da žene koje su pretrpjele bilo kakav vid nasilja pronađu oslonac u društvu i shvate da nisu same. Tu na scenu stupaju mnogobrojne poznate ličnosti koje im šalju poruke ohrabrenja. Među njima je dosta sportista, pa čak i jedan od najvećih koje je BiH ikada imala! Džeko je zajedno sa suprugom Amrom, koja je uspješna poslovna žena i majka, riješio da se priključi projektu u kojem učestvuju državno Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, te Gender Centar Federacije BiH.

Ovaj gest zvijezde Intera će sigurno podstaći javnost da se još više bavi ovim globalnim problemom.

Upravo je to cilj kampanje – da se ne zatvaraju oči pred bilo kakvim nasilničkim ponašanjem i da se svaki vid uznemiravanja prijavi. Žrtve često za to nemaju snage, plaše se da neće dobiti podršku okoline, pa je važno da se poruka “Stop nasilju nad ženama” izgovara što češće. I da je šire dobro poznata lica.

Kompanija Mozzart nastavlja da pronalazi te glasnike i najavljuje da će još odlučnije krenuti u ovu borbu, zajedno sa brojnim sportistima.

Ranije su fudbaleri Leotara i Zrinjskog istrčali na teren u ovim istim majicama, a reprezentativac Toni Šunjić je sa predstavnicima kompanije Mozzart nedavno posjetio Sigurnu kuću u Mostaru. Pomoć i podršku u okviru ovog projekta dobile su i štićenice Sigurne kuće u Tuzli.

Iz Mozzarta poručuju da tu neće stati. Najavljuju podršku i drugim sigurnim kućama širom BiH i to zajedničkim snagama sa poznatim domaćim sportistima.