Sve više sportista se uključuje u akciju koju je Mozzart pokrenuo u saradnji sa Agencijom za ravnopravnost polova BiH i Gender Centrom Federacije BiH.

Svjetske zvijezde se priključuju akciji “Stop nasilju nad ženama”, poslije Edina Džeke, projekat, koji je Mozzart pokrenuo u saradnji sa Agencijom za ravnopravnost polova BiH i Gender Centrom Federacije BiH, podržao je i nekadašnji NBA as Mirza Teletović!

Jedan od naših najboljih košarkaša u istoriji slikao se u majici sa ovom porukom i na taj način poslao snažnu podršku ženama koje su pretrpjele bilo kakav vid nasilja.

“Smatram da energiju ne treba usmjeravati na nasilje, nego na sport, pa sam se rado odazvao projektu “Stop nasilju nad ženama”. Zato podržavam misiju koja se provodi sa nadležnom državnom Agencijom i smatram da je za svaku pohvalu činjenica da društveno odgovorne kompanije kroz donacije pomažu rad Sigurnih kuća širom BIH”, naglasio je Mirza Teletović, bivši igrač Bruklin Netsa, Finiks Sansa, Milvoki Baksa i eks reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Gender Centar Federacije BiH je posebno zahvaln pojedincima i preduzećima koji aktivno učestvuju u toj borbi i pružaju podršku žrtvama rodno zasnovanog i porodičnog nasilja. Osim preventivnog djelovanja, zaštite žrtava i kažnjavanja počinilaca, veoma je važno da se žrtvama pruži prilika za oporavak i povratak u normalan život. STOP NASILJU NAD ŽENAMA!