Aerodrom Sarajevo i Gender centar Vlade Federacije BiH educiraju zaposlenike o Zakonu o zabrani diskriminacije po osnovu spola na radnom mjestu

Međunarodni aerodrom Sarajevo u suradnji s Gender centrom Vlade Federacije BiH organizovao je radionicu za zaposlenike o temi ravnopravnosti spolova na radnom mjestu, s posebnim fokusom na primjenu Zakona o zabrani diskriminacije po osnovu spola.

Obuka je okupila sudionike iz različitih sektora Aerodroma, a održana je s ciljem osnaživanja zaposlenika da prepoznaju i djeluju protiv bilo kakvih oblika diskriminacije na temelju spola. Gender centar Vlade Federacije BiH pružio je stručnu potporu u provedbi edukacije koju su vodili prof. dr. Midhat Izmirlija sa Pravnog fakulteta UNSA i Adnan Kadribašić eminentni stručnjak za ravnopravnost spolova.

Tokom radionice, sudionici su se upoznali s relevantnim propisima i praksama koje se odnose na ravnopravnost spolova na radnom mjestu. Posebna pažnja posvećena je Zakonu o zabrani diskriminacije po osnovu spola, koji predstavlja ključni instrument za zaštitu prava zaposlenika i promicanje ravnopravnosti.

Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo izrazili  su zadovoljstvo suradnjom sa Gender centrom Vlade Federacije BiH, te su istaknuli važnost kontinuirane edukacije o ravnopravnosti spolova.

Obuka je postigla iznimno pozitivan odziv zaposlenika, a sudionici su izrazili zahvalnost za pruženu edukaciju i podršku u stvaranju što pozitivnijeg radnog okruženja.