U skladu sa Godišnjim planom rada FIGAP II Programa za 2022.godinu, 30.05.2022. godine, objavljen je Javni poziv za podnošenje prijedloga projekta za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama i drugim organizacijama civilnog društva (vaninstitucionalnim partnerima FIGAP II programa) u u prioritetnoj oblasti obrazovanje i nauka, za područje Federacije BiH u 2022. godini.

Nakon provedenog postupka za dodjelu sredstava vaninstitucionalnom partneru po Javnom pozivu, te po osnovu preporuke Komisije za odabir projekta Gender Centra Federacije BiH, Upravni odbor FIGAP II izvršio je odabir sljedećeg projekta koji će se finansirati iz sredstava FIGAP II programa za 2022. godinu:

Projektni prijedlog Asocijacije studenata Fakulteta za zdravstvene studije UNSA „Engendering knowledge ”, u roku predviđenom za implementaciju juli 2022./januar2023.g., u traženom iznosu od 15.350,00 KM.

Čestitamo Asocijaciji studenata Fakulteta za zdravstvene studije UNSA na izvanredno pripremljenom projektnom prijedlogu i uspješnom učešću u proceduri apliciranja i želimo uspješnu daljnju saradnju sa Gender Centrom FBiH.

Zahvaljujemo ostalim aplikantima na učešću i obavještavamo ih da mogu preuzeti svoju dostavljenu dokumentaciju do kraja tekućeg mjeseca i dobiti sve dodatne informacije o provedenoj proceduri u prostorijama Gender Centra Federacije BiH, Hamdije Čemrlića 2, telefon 033 665 883.

GENDER CENTAR FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE