Predstavljamo Vam publikaciju koja je nastala zajedničkim naporima UNDP i UN Women ureda u Bosni i Hercegovini, uz nemjerljiv doprinos projektnih partnera, kao i stručnjaka i stručnjakinja u oblasti liderstva i političkog učešća žena. U nastavku ovog tekst preuzmite klikom na link  Polaznu studija o barijerama političkom učešću žena u Bosni i Hercegovini (dostupna na BHS i engleskom jeziku).

Publikacija je izrađena u sklopu projekta “Žene na izborima u Bosni i Hercegovini” koji finansira Švedska Vlada, a implementiraju UNDP i UN Women u partnerstvu sa Agencijom za ravnopravnost spolova BiH, Centralnom izbornom komisijom BiH, Gender centrom Federacije BiH, Gender centrom Republike Srpske i Parlamentarnom skupštinom BiH.

Publikacija stiže u prikladnom trenutku, u svjetlu predstojećih lokalnih izbora 2020. godine u Bosni i Hercegovini i nudi nove argumente u prilog ponovnom preispitivanju i pokretanju teme o liderstvu i političkom učešću žena, također pruža nove uvide kreatorima politika i služi kao sredstvo zagovaranja za istaknute aktiviste i aktivistkinje u oblasti rodne ravnopravnosti.

UNDP UNWOMEN Polazna studija o barijerama političkom učešću žena u BiH (1)