Direktorica GCFBIH Ana Vuković i  federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak održali su danas sastanak na kojem je razgovarano o nastavku uspješne saradnje a u cilju unaprjeđenje prevencije i jačanje borbe protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, te unapređenje kapaciteta policijskih službenika za primjenu Istanbulske konvencije i relevantnog domaćeg zakonodavstva u sprječavanju nasilja u porodici u Federaciji BiH.

Također, sastanku je prisustvovala i v.d. predstavnica UN Women u Bosni i Hercegovini Jo-Anne Bishop koja je naglasila važnost zajedničkog djelovanja UN Women, GFCBIH i FMUP na aktivnostima usmjerenim na osnaživanje žena i jačanju rodne ravnopravnosti. Tom prilikom najavila je predstojeću regionalnu konferenciju u Beogradu, Srbija, na temu implementacije akcionog plana 1325 Žene, mir i sigurnost a na kojem se očekuje učešće relevantnih institucije Federacije BiH.

Direktorica Vuković izrazila je uvjerenje da će se izuzetno uspješna saradnja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Agencije Ujedinjenih naroda za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena UN Women i  nastaviti i u budućnosti.