U skladu sa Godišnjim planom rada FIGAP II Programa za 2022.godinu, 23.11.2022. godine, objavljen je Javni poziv za podnošenje prijedloga projekta za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama i drugim organizacijama civilnog društva (vaninstitucionalnim partnerima FIGAP II programa) u prioritetnoj oblasti saradnja s organizacijama civilnog društva, socijalnim partnerima, akademskom zajednicom za područje Federacije BiH u 2022. Godini.

Nakon provedenog postupka za dodjelu sredstava vaninstitucionalnom partneru po Javnom pozivu, te po osnovu preporuke Komisije za odabir projekta Gender Centra Federacije BiH, Upravni odbor FIGAP II izvršio je odabir sljedećeg projekta koji će se finansirati iz sredstava FIGAP II programa za 2022. godinu:

Projektni prijedlog Fondacije Infohouse iz Sarajeva „Unapređenje saradnje institucionalnih i vaninstitucionalnih partnera u provođenju Gender akcionog plana BIH”, u roku predviđenom za implementaciju decembar 2022./ mart 2023.g., u traženom iznosu od 39.994.00 KM.

Čestitamo Fondaciji Infohouse na izvanredno pripremljenom projektnom prijedlogu i uspješnom učešću u proceduri apliciranja i želimo uspješnu daljnju saradnju sa Gender Centrom FBiH.

Zahvaljujemo ostalim aplikantima na učešću i obavještavamo ih da mogu preuzeti svoju dostavljenu dokumentaciju do kraja tekućeg mjeseca i dobiti sve dodatne informacije o provedenoj proceduri u prostorijama Gender Centra Federacije BiH, Hamdije Čemrlića 2, telefon 033 665 883.

GENDER CENTAR FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE